Diensten

Cyberjuf biedt de volgende diensten aan. Staat jouw mogelijkheid er niet bij? Neem vrijblijvend contact op en dan kijken we samen welke vorm en inhoud het beste aansluit bij jouw wensen en doelgroep. 

Voorlichting

Op een ouderavond of workshop van de Cyberjuf krijg je waardevolle kennis en praktische tips over mediaopvoeding en het creëren van een veilige online omgeving voor je kind. 

Je leert de basiskenmerken van mediawijsheid en het belang van de voorbeeldrol die je als opvoeder hebt wordt benadrukt. Ook leer je hoe je zelf een positieve invloed kunt uitoefenen op het mediagebruik van je kind. 

Er wordt ook ruimte geboden voor vragen, ervaringsuitwisseling en het opbouwen van een gemeenschap van opvoeders die elkaar ondersteunen. 

Het doel is om opvoeders te helpen hun kinderen te begeleiden in de digitale wereld, waarbij ze zelf een goede digitale voorbeeldrol kunnen vervullen en samenwerken aan een veilige online omgeving.

Tijdens een ouderavond of workshop kan er ook aandacht gegeven worden aan een specifiek onderwerp naar keuze, bijvoorbeeld: online veiligheid, online pesten, gamen, social media, kunstmatige intelligentie, digitale geletterdheid etc.

Neem contact op om deel te nemen aan een inspirerende ouderavond of workshop van de Cyberjuf! Ontdek een schat aan waardevolle kennis en praktische tips over mediaopvoeding en het creëren van een veilige online omgeving voor je kind.  

Leraar voor 1 dag

Ontdek boeiende en interactieve workshops en lessen van de Cyberjuf, speciaal ontworpen voor scholen in het reguliere onderwijs en buitenschoolse opvang (BSO). Met gebruik van bewezen lesmateriaal zoals Hackshield en FutureNL, leren kinderen en jongeren over digitale geletterdheid, mediawijsheid en cyberweerbaarheid. Deze lessen sluiten perfect aan op de leerdoelen van Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO), waaronder burgerschap, taal, communicatie, creatief denken en wereldoriëntatie.

Als Cyberjuf help ik kinderen kritisch te denken, verantwoordelijkheid te nemen en zichzelf te beschermen tegen online risico’s. Mijn doel is om hen bewust te maken, te empoweren en te begeleiden bij het opbouwen van een positieve en veilige digitale wereld.

Bovendien kun je de Cyberjuf ook als vervangende leerkracht inschakelen bij afwezigheid of gebrek aan. Of het nu voor een hele dag of een dagdeel is, in één groep of roulerend over verschillende groepen, ik sta klaar om een naadloze overgang te garanderen. 

Ik werk samen met Qrabbl, mocht je school of BSO daarbij aangesloten zijn. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Cyberjuf via onderstaande knop. 

Laat je kinderen en jongeren profiteren van deze waardevolle educatieve ervaring!

business, success, goals-3695073.jpg

Visie en Beleid

Ik ondersteun besturen en medewerkers bij het creëren van een inspirerende visie en het opstellen of updaten van strategisch beleid op het gebied van digitale geletterdheid en mediawijsheid. Dit kan ook beleid zijn op het gebied van (online) pesten, privacy en informatieveiligheid. 

Waarom is een duidelijke visie zo essentieel? Een visie fungeert als het kompas dat de hele organisatie in de juiste richting stuurt. Zonder een heldere visie lopen teams het risico om versnipperd te raken en niet effectief samen te werken. Maar een sterke visie biedt ook focus, richting, verbondenheid, betrokkenheid en een gemeenschappelijk doel.

Door deze strategieën naadloos te integreren in het onderwijsaanbod, kunnen scholen en kinderdagverblijven kinderen en hun opvoeders optimaal voorbereiden op de uitdagingen van de digitale wereld. Samen zorgen we ervoor dat zij met vertrouwen en de juiste vaardigheden de mogelijkheden van de digitale wereld kunnen omarmen.

Benut de kracht van een duidelijke visie en strategisch beleid op het gebied van digitale geletterdheid en mediawijsheid. Ik sta klaar om te helpen bij het creëren van een gemeenschappelijk kader dat focus, betrokkenheid en succes bevordert.

Neem vandaag nog contact met mij op en geef jouw organisatie de juiste koers naar digitale groei!

Coaching

Als Nationaal MediaCoach sta ik klaar om individuen en groepen te ondersteunen bij het bereiken van een digitale balans en het bevorderen van hun welzijn.

Ik help je graag bij het beheersen van je schermgebruik en het aanleren van waardevolle strategieën voor een digitale detox. Samen zorgen we ervoor dat je actief deelneemt aan media in plaats van passief te consumeren. Ik moedig je aan om offline activiteiten en sociale interactie te stimuleren, zodat je een evenwichtige levensstijl kunt ontwikkelen.

Door bewuste keuzes te maken en een gezonde relatie met digitale media op te bouwen, kun je je algehele welzijn verbeteren. Ik ben er om je te begeleiden, als een betrouwbare gids en mentor, terwijl je navigeert door de complexe digitale wereld. Met mijn coachende vaardigheden, waaronder luisteren, vragen stellen, aanmoedigen en empowerment, help ik je om je digitale vaardigheden te verbeteren en je mediawijsheid te vergroten.

Samen gaan we op een enthousiaste ontdekkingsreis om de kracht van digitale balans en welzijn te ontketenen. 

Neem vandaag nog contact met me op en laat me je helpen om je digitale leven in balans te brengen. Bereid je voor op een leven vol veerkracht, voldoening en harmonie in het digitale tijdperk!