Over Cyberjuf

"Als Cyberjuf ben ik toegewijd om ouders en opvoeders te begeleiden en te informeren over mediawijsheid, zodat we samen bouwen aan een
positieve en veilige online omgeving voor onze kinderen!"

Cyberjuf
Nationaal MediaCoach
Functionaris Gegevensbescherming
Moeder

Ik ben Annuska van den Eijnden, de enthousiaste oprichter van Cyberjuf. In een enkele nacht werd dit idee geboren, en in september 2022 werd mijn bedrijf een feit! Mijn missie was aanvankelijk om kinderen en jongeren weerbaar te maken tegen de digitale wereld en hen bewust te maken van slim internetgedrag.

Tijdens de invallessen die ik geef in het reguliere basisonderwijs, is mij snel duidelijk geworden dat mediawijsheid en digitale vaardigheden essentieel zijn, vooral in het onderwijs. Ik heb de Nationale Opleiding Media Coach (NOMC) gevolgd om mijn kennis te vergroten en geleerd deze waardevolle informatie te delen met scholen, medewerkers, ouders en opvoeders.

Naast het onderwijzen van kinderen, ligt mijn focus op ouders en opvoeders, want zij spelen ook een sleutelrol in het begeleiden van kinderen op het gebied van mediawijsheid en digitale vaardigheden. Samen kunnen we een veilige online omgeving creëren. Het voelt als een ware roeping!

In de huidige digitale wereld worden ouders geconfronteerd met uitdagingen die ze nog nooit eerder hebben ervaren. De snelle technologische ontwikkelingen en het immer groeiende aanbod van online platforms brengen een nieuw probleem met zich mee: het gebrek aan mediawijsheid bij zowel ouders als kinderen. Veel ouders voelen zich overweldigd door de complexiteit van de digitale wereld en worstelen om bij te blijven met de nieuwste trends en risico’s die het internet met zich meebrengt.

Daarom sta ik klaar om ouders te ondersteunen bij het bevorderen van een veilige en verantwoorde online omgeving voor onze geliefde kinderen en jongeren!

” Als Cyberjuf weet ik niet alles, 

maar alles wat ik weet,

wil ik graag met je delen

Functionaris Gegevensbescherming

Als gedreven en ervaren Functionaris Gegevensbescherming (FG) ben ik sinds 2013 actief geweest bij diverse toonaangevende bedrijven in zowel de private- en publieke sector en heb ik mijn expertise toegepast bij onderwijs- en zorginstellingen. Mijn belangrijkste taak? Als een ware pionier fungeren om  bewustwording te creëren en erop toe te zien dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en, in het geval van de publieke sector, de Wet

Gedurende mijn loopbaan heb ik een schat aan ervaring opgebouwd op het gebied van privacy en informatiebeveiliging. Ik heb gezien dat bewustwording en ons eigen gedrag van cruciaal belang zijn om onze online veerkracht te vergroten. Door goed bewust te zijn, kunnen we onszelf beter beschermen tegen allerlei dreigingen, risico’s en verleidingen die het internet met zich meebrengt. Hierdoor zijn we in staat om incidenten, aanvallen en hacks te voorkomen. Bovendien leren we hoe we adequaat kunnen reageren op onverwachte gebeurtenissen, mocht er toch iets misgaan.

Lekker in de buurt er op uit met mijn drie zonen, in natuurgebied de Grote Peel - Trotse mama